Pinsoglio Barbera d'Alba Doc Giaconi
VINIFICATIE EN VEROUDERING
In de maand juli wordt een lichtgroene oogst uitgevoerd om de minder kwalitatieve druiven te elimineren. De druiven worden vervolgens in oktober geoogst. De oogst wordt ontsteeld en geplet en vervolgens gefermenteerd in verglaasde cementvaten. Deze dikwandige tanks voorkomen thermische variaties en zorgen voor een natuurlijk alcoholisch fermentatieproces. Tegenwoordig is het de enige vintage van het landgoed die nog op deze traditionele manier wordt gevinifieerd. Vervolgens wordt het overgebracht naar een roestvrijstalen tank om te klaren voordat het wordt gebotteld.
Tags :
Barbera - Alba - Pinsoglio - Giaconi -
ORGANOLEPTISCH PROFIEL
Het is een schitterende robijnrode wijn met een bouquet van rijp rood fruit. De smaak is fris en subtiel gestructureerd dankzij zachte tannines en de mooie fruitige zuurgraad die typisch is voor de druivensoort.
PLAATS: Canale
DRUIF (EN): 100% Barbera
KENMERKEN VAN HET TERROIR: Zanden van mariene oorsprong en mergel
HOOGTE: 240 m.
OPBRENGST: gemiddeld per hectare, 9000 kg (ongeveer 60 hl / ha)
SERVEERTEMPERATUUR: 17-18 ° C
ONDERSTEUNING
Het is een ideale eetwijn die zich aan veel gerechten aanpast. Lekker bij soepen en groentebereidingen, risotto en gebraden kalfsvlees en ook aan te raden bij gekookte vleesgerechten en goed gerijpte seizoenskazen.
Momenteel geen beoordelingen
Ontdek 5 andere producten uit dezelfde categorie
Contact / Bestelformulier
Door dit formulier te verzenden, accepteer ik dat mijn persoonsgegevens worden gebruikt als onderdeel van deze relatie en de follow-up die hieruit kan voortvloeien. Meer informatie, lees ons privacybeleid.
Waar kunt U ons vinden ?
Verkooppunten
- La Coupe Magique
Rue des dominicains, 12
+32478249814 | contact@lacoupemagique.be
Zie adres