Fabrizio PINSOGLIO

Fabrizio produceert alleen wijnen die hun oorsprong vinden in de rijke diversiteit van de Roero-streek en waarvan elk geproefd glas zijn typiciteit uitdrukt. De familiewijnmakerij bevindt zich in Canale, het zenuwcentrum van de Roero-regio, Piemonte, in het kleine dorpje Madonna dei Cavalli. Het werd in de jaren 60 opgericht door Oreste Pinsoglio, de vader van de huidige operators. Zoals veel typische boerderijen in de regio in die tijd, was de activiteit gewijd aan multi-cultivatie. Na verloop van tijd werd besloten om het grootste deel van de middelen te investeren in de verwerving van nieuwe percelen beplant met wijnstokken.

In 1997 besloten Oreste en Fabrizio om het landgoed volledig te reorganiseren om het volledig om te zetten in wijnbouw. De praktijken werden zowel aan de wijngaard als aan de kelder aangepast om de kwaliteit van de geproduceerde wijn te verbeteren. De eerste stap was om in de zomer groen te oogsten om de opbrengst te verminderen.

De percelen in eigendom, die in totaal 8 ha vertegenwoordigen, zijn verspreid over verschillende plaatsen in de steden Canale, Castellinaldo en Castagnito. De veelheid aan terreinen en de resulterende blootstelling maken de productie van wijnen met rijke en gevarieerde aroma's en smaken mogelijk. Zes labels komen momenteel uit dit prachtige terroir.

Website: https://www.fabriziopinsoglio.com/en/

Fabrizio PINSOGLIO

Onze excuses voor het ongemak.

Voer een nieuwe zoekopdracht uit