Pinsoglio Barbera d'Alba Doc Bric La rondolina

      (0) Reviews

      VINIFICATIE EN VEROUDERING

      De trossen worden zowel voor de oogst geselecteerd door middel van een groene oogst als op het moment hiervan, in oktober, door een strikte sortering in de kelder. De oogst wordt ontsteeld en geplet en vervolgens tien dagen gefermenteerd in temperatuurgeregelde roestvrijstalen vaten. Na gisting wordt de wijn 16 tot 18 maanden gerijpt in eikenhouten vaten van 1500 liter. Aan het einde van deze cyclus worden de verschillende batches vervolgens geassembleerd en enkele maanden gehomogeniseerd in roestvrijstalen vaten voordat ze worden gebotteld.

      Tags :

      Barbera - rood fruit - stevig - gestructureerd - robijn rood - zwart fruit - houtachtige aroma's - vanille toets -

       

      Downloaden  :  Fiche Produit  -   (771.07k)

      ORGANOLEPTISCH PROFIEL

      Dit is een donkere en intense robijnrode wijn met een bouquet van rijp rood en zwart fruit met een vleugje tabak en vanille. In de mond drukt de wijn zijn kracht en concentratie volledig uit. Vol en gestructureerd, het houdt lang in de mond met een perfecte balans tussen houtachtige en fruitige aroma's.

      PLAATS: Castellinaldo

      DRUIF (EN): 100% Barbera

      KENMERKEN VAN HET TERROIR: Zand van mariene oorsprong en mergel. Klein perceel uit één stuk, voornamelijk op de top van een heuvel (waarschijnlijk en eindigend in het Piemontese dialect) met oost, zuid en west oriëntatie.

      HOOGTE: 250 m.

      GEMIDDELDE OPBRENGST PER HECTARE: 6000 kg (ongeveer 35 hl / ha)

      BEGELEIDING

      Dit is een wijn die perfect past bij jusvoorgerechten en kalfsvlees, vlees in saus en wildgerechten. Het past goed bij kardoenrisotto. Het is ook een perfecte metgezel voor zachte kazen met een bloemige korst, maar ook voor rijpere geperste kazen.

      SERVEERTEMPERATUUR 17-18 ° C

      Technische data

      Druivensoorten
      Rood

      Specifieke referenties

      Momenteel geen beoordelingen

      Schrijf je beoordeling

      Pinsoglio Barbera d'Alba Doc Bric La rondolina

      VINIFICATIE EN VEROUDERING

      De trossen worden zowel voor de oogst geselecteerd door middel van een groene oogst als op het moment hiervan, in oktober, door een strikte sortering in de kelder. De oogst wordt ontsteeld en geplet en vervolgens tien dagen gefermenteerd in temperatuurgeregelde roestvrijstalen vaten. Na gisting wordt de wijn 16 tot 18 maanden gerijpt in eikenhouten vaten van 1500 liter. Aan het einde van deze cyclus worden de verschillende batches vervolgens geassembleerd en enkele maanden gehomogeniseerd in roestvrijstalen vaten voordat ze worden gebotteld.

      Schrijf je beoordeling

      Ontdek 5 andere producten uit dezelfde categorie

      Contact / Bestelformulier

      Door dit formulier te verzenden, accepteer ik dat mijn persoonsgegevens worden gebruikt als onderdeel van deze relatie en de follow-up die hieruit kan voortvloeien. Meer informatie, lees ons privacybeleid.

      Pinsoglio Barbera d'Alba Doc Bric La rondolina

      [0/]

      Waar kunt U ons vinden ?

      Verkooppunten

      1. La Coupe Magique
        Rue des dominicains, 12
        +32478249814 | contact@lacoupemagique.be
        Zie adres